به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی جمالی امروز چهارشنبه در نشست با سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت که در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: در سال ۸۵ فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصویب کرد که به جای «ان. جی. او» لفظ سازمانهای مردم نهاد یا سمن استفاده شود.
مدیر کل سازمانهای مردم نهاد وزارت بهداشت با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد باید ساختاری قانونمند داشته باشند، افزود: تشکلهای مردمی زیادی وجود دارد که ثبت نشدند و لذا قانونمند نیستند.
جمالی مستقل بودن و عدم وابستگی جناحی و سیاسی را از شاخصههای سازمان مردم نهاد دانست و گفت: اگر سمنی در مسئله انتخابات ورود پیدا کند پروانه فعالیتش لغو میشود.
وی غیرانتفاعی بودن و فعالیتهای داوطلبانه را از دیگر ویژگیهای سازمانهای مردم نهاد دانست و گفت: فعالیت سمنها باید در چارچوب ارزشهای اجتماعی و در جهت رفاه عمومی به ویژه طبقات محروم باشد و به عبارتی دیگر طبقات محروم در اولویت سمنها باشد.
اگر سمنها کم کار باشند یکی از ارکان توسعه پایدار را نخواهیم داشت
جمالی با اشاره به تعداد کم سازمانهای مردم نهاد در ایران گفت: در هندوستان ۲ میلیون، در آمریکا یک و نیم میلیون و در فرانسه ۱ میلیون سازمان مردم نهاد فعالیت میکنند و به عبارتی به ازای هر ۶۶ نفر یک سمن فعال دارند.
وی ادامه داد: در ایران ۱۰ تا ۱۵ هزار سازمان مردم نهاد فعالیت میکنند و بدین معنا که به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک سمن داریم و در این خصوص عقب ماندیم.
جمالی توسعه پایدار را در گروه تحقق برابری اجتماعی دانست و تاکید کرد: سازمانهای مردم نهاد مهمترین عامل ایجاد برابری اجتماعی هستند و اگر سمنها کم کار باشند یکی از ارکان توسعه پایدار را نخواهیم داشت.
مدیر کل سازمانهای مردم نهاد وزارت بهداشت با بیان اینکه سمنها باید مطالبهگر باشند، افزود: نظارت سمنها بر کار دولت سبب کاهش فساد و رانت خواری و نیز کاهش هزینههای دولت میشود.
جمالی با اشاره به نقش بسیار مهم سازمانهای مردم نهاد در شکستن تحریمها گفت: سمنها حس نوع دوستی را در انسان زنده میکنند.
وی در ادامه شفافیت و پاسخگویی را دو عنصر مهم در موفقیت سازمانهای مردم نهاد ذکر کرد و گفت: سمنها باید چشم انداز فعالیت خود را تعریف کنند تا مخاطب جذب شود و نیز برنامه ریزی استراتژیک ۳ تا ۵ ساله داشته باشند.
شفافیت و پاسخگویی سمنها سبب مشروعیت و اعتماد عمومی میشود
مدیر کل سازمانهای مردم نهاد وزارت بهداشت بدون چشم داشت کار کردن را از ارکان موفقیت سمنها ذکر کرد و گفت: شفافیت و پاسخگویی باعث مشروعیت و اعتماد عمومی خواهد شد.
جمالی افزود: سازمانهای مردم نهاد نباید تنها به کمک خیرین اکتفا کنند بلکه باید منابع مالی مختلفی داشته باشند و به سمنهای بینالمللی متصل شوند.
وی اطلاع رسانی دقیق و عدم تبعیض میان افراد اعم از مذاهب و قومیتهای مختلف را از دیگر ارکان موفقیت سازمانهای مردم نهاد دانست و گفت: مشارکت ذی نفعان در سیاست گذاری سمنها نیز مهم است.
جمالی با تاکید بر لزوم همکاری دانشگاه علوم پزشکی با سمنها بیان کرد: سازمانهای مردم نهاد باید در حفظ اسرار بیماران و خیرین بسیار کوشا باشند.
وی افزود: حرکت سمنهای فعال در حوزه سلامت باید در راستای سیاستهای دانشگاه علوم پزشکی باشد و دانشگاه باید از سازمانهای مردم نهاد حمایت کند و واگذاری وظایف غیرحاکمیتی از سوی دانشگاهها به سمنها نیز از تاکیدات وزیر بهداشت است.
نظر شما